Foraje pentru puturi de mica adancime cu echipamente performante
Este un tip de foraj uscat, care se executa in special prin echipamente cu tehnica manuala la adancimi cuprinse intre 5 si 35 de metri. Aceste masuratori sunt influentate de aspectele caracteristice ale solului dintr-o anumita zona, structura acestuia determinand atat metoda de forare, cat si tipul de foraj sau calitatea putului.
Specialistii din echipa noastra efectueaza operatiunea de forare puturi in urma unor investigatii teritoriale, care le ofera datele necesare pentru realizarea cu succes a unui proiect, indiferent de scopul alimentarii cu apa.
Prin foraje de mica adancime se urmareste sustragerea reurselor de apa din primul strat acvifer si poate genera un debit de pana la aproximativ 3000 de litri extrasi pe ora. Deoarece exista riscul ca apa de la un nivel superior al panzei freatice sa contina in compozitia sa anumiti factori daunatori, precum sedimente, nitrati si nitriti sau chiar micro organisme, echipa noastra va efectua o analiza teritoriala, astfel incat sa ofere fiecarui client cea mai buna solutie de foraj la mica adancime.
De asemenea, echipamentul nostru modern ofera posibilitatea unor rezultate optime, mentionand ca aceasta tehnica de forare la adancime mica este specifica pentru irigatii sau pentru alimentarea cu apa a gospodariilor.
Materiale folosite puturi forate
Profesionistii din echipa noastra garanteaza pentru tubulatura de PVC tip VALPLAST cu un diametru de 125-315 mm, ce se remarca prin rezistenta mecanica si prin flexibilitate la presiunea exterioara pe care o exercita pamantul in jurul unui foraj. De asemenea, dotarea unui foraj de mica adancime cu pompe sau cu hidrofor sub nivelul maxim al debitului, pe care il poate genera un astfel de put, reprezinta o aplicare corecta in conformitate cu standardele.
Utilajele din dotare sunt practice si usor de manipulat manual, avand componente ce permit demontarea intr-un timp scurt. De asemenea, sunt comod de transportat si permit o mobilitate crescuta in teritoriul de lucru.
Conditii litologice
Potentialul hidrologic al fiecarei zone faciliteaza forarea de puturi la diverse adancimi. Pentru un foraj de mica adancime, in functie de aceste date ale hartii hidrografice, manevra efectuata are ca scop alimentarea cu apa potabila in cele mai avantajoase conditii.
Impachetarea cu margaritar a tubulaturii este posibila doar in conditiile in care aria geografica permite. Existenta unor particularitati geologice predominant sedimentare, in care exista riscul ridicat de infiltrare a granulelor fine de nisip in filtre si in compozitia putului, denota o investitie riscanta. Prin urmare, opinia unei echipe de specialisti este importanta pentru a evita astfel de probleme si pentru a oferi solutiile cele mai bune.
Beneficii foraje puturi
Timpul de executie este redus la aproape o zi, generand costuri scazute si avantajoase cu rezultate pe o perioada foarte indelungata de timp. Manevrarea manuala a utilajelor si saparea in straturile superioare ale solului permit vizibilitatea asupra compozitiei acestuia, dar si asupra cantitatii de formatiuni sedimentare din panza freatica.
Rezultatele, chiar si pentru accesul la un strat superior al panzei freatice, trebuie sa fie apa potabila limpede, la temperaturi optime, intre 7-12 grade, cu o formula limpede incolora, care nu emana niciun miros si care are un gust neutru, ce permite sa fie consumata.
Realizarea unor sisteme complexe de alimentare cu apa ne recomanda ca profesionisti.