Foraje puturi uscate (actionare manual /semimecanic) sau foraje puturi cu circulatie de fluid de foraj (electric/hidraulic)
Forajele pot fi de mai multe feluri:
Foraje puturi apa de mica adancime
Foraje puturi apa de medie adancime
Foraje puturi apa de mare adancime
Foraje puturi pentru epuisment
Foraje puturi de monitorizare
Foraje pentru piloti forati
Foraje uscate
Foraje electrice sau hidraulice
Forajele, in functie de necesitati se pot fora pentru uz casnic, pentru apa potabila, pentru irigatii sau in uz industrial. Aceste foraje pot avea adancimi cuprinse intre 1 si 250 metrii (adancimea maxima la care poate fora societatea noastra) si pot avea debite cuprinse intre 1 si 100 mc/h, in functie de zona si de adancimea la care se executa forajul.
Lucrarile de forare puturi se realizeaza atat in scop casnic, pentru gradina sau locuinta dumneavoastra, cat si in scop industrial, pentru afacerea pe care o detineti. Alimentarea cu apa este asigurata de puturile de mica, medie sau mare adancime, forate in zona respectiva. Compania noastra executa lucrari de forare de mai multe tipuri. Printre acestea se numara cele de suprafata si cele din subteran, foraje geotehnice si cele speciale.
Utilajele folosite pot fi de mai multe feluri:
Utilaje actionate manual – Sunt utilaje care la prima vedere pot fi considerate primitive, dar care sunt foarte eficiente in cazul forajelor de mica adancime. Cu acest tip de utilaj de exemplu se poate executa un put la 20 metrii adancime intr-o singura zi.
Utilaje semi-mecanice – Sunt utilaje care imbina un motor electric cu forta umana si coloane metalice de protectie. Cu acest tip de utilaj se poate fora pana la aproximativ 50 de metrii adancime in circa 4 zile.
Utilaje electrice/hidraulice – Sunt utilaje cu angrenare electrica sau hidraulica, automatizate, care necesita doar asistenta umana. Cu acest tip de utilaj se poate fora pana la adancimi de aproximativ 250 metrii. Acest tip de utilaj lucreaza cu circulatie de fluid de foraj.
Alegerea utilajului in functie de sol:
In functie de necesitatile specifice si de tipul de sol din zona respectiva, echipa de profesionisti stabileste tipul de foraj ce urmeaza a fi executat. Din punct de vedere al costurilor, cele mai accesibile sunt cele de mica adancime, destinate alimentarii cu apa pentru casa sau gradina dumneavoastra. In cazul in care administrati o afacere, compania noastra va recomanda sa executati o lucrare de foraje puturi de adancime medie si mare.
In acest caz, nevoile cresc odata cu numarul de angajati si de servicii pe care le prestati, astfel ca aveti nevoie de o cantitate mai mare de apa. Durata executiei este influentata in mod direct de dificultatea procedurii. Astfel, pentru cele de mica adancime, lucrarile vor fi executate intr-o singura zi, in timp ce pentru cele de adancime medie, in maxim o saptamana. Compania va asigura de profesionalismul caracteristic si intervine cu echipamente speciale, cu ajutorul carora executa aceste lucrari.
Pozitionarea forajului
Inainte de initierea lucrarilor, este necesara o analiza a solului din acea zona pentru stabilirea solutiei ideale. Putul trebuie sa fie pozitionat pe spatiul legal, detinut de beneficiar. Acesta trebuie sa permita accesul la put pentru efectuarea lucrarilor de mentenanta. Echipa care realizeaza lucrarea va pozitiona in apropierea putului si un element numit batal, a carui marime este direct proportionala cu adancimea forajului. Printre recomandarile noastre se numara amplasarea putului in vale pentru ca procentul de straturi acvifere este mai mare. Acesta trebuie sa fie amplasat cat mai departe de toalete pentru a evita eventualele infiltrarii.
Utilaje si materiale
Materialul cel mai des utilizat este bentonita, care este utilizata pentru a prepara fluidul si pentru a determina vascozitatea. Acest material este combinat in mod obisnuit cu apa, insa in anumite situatii, el poate fi combinat si cu ciment. Filtrul utilizat este realizat din PVC, iar pietrisul este si el indispensabil. In ceea ce priveste utilajele, diversitatea este mare, insa compania noastra activeaza numai cu masini profesionale, cu ajutorul carora reuseste sa indeplineasca misiunea de forare a unui put intr-un timp foarte scurt. Calitatea serviciilor noastre rezida in forta de munca specializata si aparatura si echipamente de ultima generatie.
Adancimea forajului
Aceasta este determinata in primul rand de necesitati si de debitul pe care clientul isi propune sa il obtina. Dupa o analiza amanuntita a nevoilor, acesta hotaraste care este cantitatea de apa necesara si, pe baza acestor factori stabileste decizia de achizitie a serviciului respectiv. De asemenea, tipul forajului este limitat si de straturile acvifere din zona. In cazul in care acestea se afla la adancimi prea mari, atunci sa vor executa puturi de mare adancime. In ceea ce priveste diametrul forajului, acesta este stabilit in functie de debitul pe care clientul doreste sa il obtina.