Pentru siguranta si calitate desavarsita a putului forat
Specialistii recomanda ca echiparea forajelor sa fie efectuata de catre compania care s-a ocupat si de implementarea instalatiei, astfel incat sa nu existe probleme ulterioare legate de incompatibilitatea dintre chipamentele achizitionate si caracteristicile forajului particular pentru care ati optat la momentul respectiv.
In mod obisnuit, echiparea forajului se poate realiza cu ajutorul unei galeti, numita si citura, cu spijinul unei pompe de suprafata sau cu o pompa submersibila. Ca alternativa de echipare pot fi selectionate si hidrofoarele, tehnologia aleasa fiind dependenta de adancimea de la care se doreste sa se efectueze extragerea.
In alegerea pompei submersibile intervin numeroase aspecte. Sondorii calificati recomanda ca aceasta alegere sa nu fie efectuata cu superficialitate, ci sa se tina cont de toate caracteristicile si functionalitatile pe care trebuie sa le indeplineasca respectivul foraj.
In primul rand, sondorii nostri tin cont de diametrul interior al tubulaturii putului de apa, urmand ca apoi sa consulte pozitia filtrelor. Nivelul pe care il infatiseaza apa in cadrul forajului este si el important, la fel ca denivelarea pentru un singur sau pentru mai multe debite.
Ceea ce urmeaza sa se intample in urma procesului de deversare este la fel de important, in functie de existenta unui vas de expansiune deschis sau inchis alegandu-se pompa submersibila optima.
Solutii adaptate pentru foraje
Echiparea corecta a forajului este influentata de regulile care exista in domeniul forajelor, printr-o selectie corespunzatoare a componentelor proprietarul final beneficiind de un foraj dispus sa dureze zeci de ani. Nu este demonstrata doar functionarea sa indelungata, ci si faptul ca el va furniza apa de calitate chiar si in lipsa respectarii caietului tehnic.
Fiind chibzuit de la bun inceput, specialistul trebuie sa se asigure de faptul ca instalatia de foraj nu cedeaza daca denisiparea sau reconditionarea nu a urmat programul calendaristic, in realizarea lui folosindu-se margaritarul corespunzator, care va forma un filtru natural.
Hidroforul ales pentru putul forat
Exista doua tipuri fundamentale de hidrofoare pe care le puteti alege pentru echiparea forajului, regula universala fiind reprezentata de presiunea constanta pe care echipamentul trebuie sa o asigure de-a lungul intregii instalatii sanitare.
In functie de caracteristicile forajului, respectiv adancimea, debitul dorit, dar si gradul de permisivitate al solului din regiunea respectiva, se pot alege hidrofoare care extrag apa de la maximum 6- 10 metri, dar si echipamente mai performante. Hidrofoarele din ultima clasa sunt prevazute cu injector, ele reusind sa extraga apa de la adancimi care incep cu 15 si care pot depasi 30 de metri.
Pompe diversificate
Fiecare pompa submersibila in parte este definita de anumite caracteristici, in limbajul academic ele fiind reprezentate de capacitatea pompei si de inaltimea sa. De asemenea, in momentul in care specialistul nostru va propune un model de pompa pentru echiparea forajului, dumneavoastra trebuie sa porniti de la certitudinea ca acesta tine cont de limitele de utilizare ale pompei, pe care le compara cu parametrii sustinuti de instalatia aleasa.
Temperatura lichidului, continutul maxim de sedimente sau nisip pe care il poate ingloba pe metru cub, dar si functionarea pe orizontala sau verticala. La acestea se adauga drept criteriu de selectie si montajul.