Logo
0763.267.775
Foraje puturi apa - Denisipari puturi apa
Cu o experienta de cel putin douazeci de ani va putem oferi cel mai bun raport calitate pret pentru foraje puturi si denisipari puturi apa
Home Servicii Denisipari Puturi

Denisipari Puturi

Review-uri 5.0 (4 review-uri) | Intrebari si raspunsuri (3 intrebari)

Servicii profesionale de denisipari puturi de apa

Denisiparea este un procedeu de intretinere a putului ce este efectuat, de cele mai multe ori, in situatia post-foraj. Ce presupune acest proces? Dupa cum sugereaza si termenul, rolul sau este de a elimina depunerile de nisip ce apar pe in interiorul putului in urma forarii. Tipul de sol si miscarile efectuate de apa pot avea un aport important pentru aceste acumulari.

Nisipul, pe langa faptul ca ingreuneaza extragerea apei din zona asupra careia se efectueaza lucrarile, reprezinta si un factor important in diminuarea prematura calitatii pompei si aparitia defectiunilor dupa perioade lungi de utilizare. Dispozitivul, fiind special conceput pentru extragerea apei, trebuie sa suporte si greutatea nisipului ce este considerabil mai mare. Mai mult de atat, filtrele vor fi si ele mult mai solicitate.

Denisiparea se face prin extragerea nisipului cu ajutorul unei pompe. Procesul poate fi demarat doar atunci cand se iau demersurile necesare, determinand tipul de nisipuri din stratul acvifer. Debitele pomparii de denisipare se face in functie de consistenta nisipului. In acest proces se utilizeaza o pompa aer-lift sau mamut. Pe suprafata inferioara a putului se va forma un filtru natural, rearanajat, format din pietris filtrant si pozitionat in exteriorul celor artificiale.

Efectele procesului de denisipare

In urma denisiparii, vom avea parte de o permeabilitate sporita pentru efectuarea lucrarilor in jurul filtrului. Prin eliminarea sa, vom dispune de o suprafata mai mare care sa faciliteze folosirea atat a utilajelor, cat si o usurinta mai mare in extragerea apei. In urma forarii, se formeaza o zona activa in jurul careia raman depunerile de nisip.

Este de la sine inteles ca acea zona poate fi extinsa prin indepartarea nisipurilor din imprejurimi. Extragerea apei se va face mult mai usor, crescand atat calitatea sa, cat si debitul care poate fi pompat din interiorul putului forat.

Procedee de executie denisipari puturi

Pentru efectuarea intregului proces, firma care se ocupa cu denisiparea poate sa parcurga diferite procedee pentru obtinerea rezultatului final. De obicei, pompa mamut este prezenta in fiecare dintre acestea, diferentele fiind prezente in randul modalitatii de efectuare. Pomparea se poate face atat cu o gura a forajului inchisa, cat si deschisa.

La fel de bine se pot face denisiparile si prin intermediul unor variatii de presiune realizate cu ajutorul alternantei de functionare a pompei mamut. Denisiparea poate avea loc si la nivelul stratului de nisip, prin actionarea directa cu ajutorul unui gaz cu presiune asupra stratului, proces numit barbotaj.

Efectivitatea lucrarii de denisipare foraje

Rolul denisiparii nu este in totalitate acela de purificare a apei, deoarece un proces care pare pe moment a fi efectiv din pricina faptului ca lichidul este lipsit de impuritati nu inseamna ca va fi si durabil. Factorii ce stau la baza persistentei lucrarilor de denisipare sunt legati de denivelarea si debitul zonei.

Denivelarea este termenul strans legat de stratul intern, pe cand debitul relationeaza cu apa. Cu toate ca la prima vedere am fi de parere ca cel din urma ar trebui sa fie mai mare, trebuie sa existe un echilibru pe cat posibil de egal intre cele doua.

denisipari puturi apa, denisipare puturi, curatare foraje, decolmatare puturi
Doar in luna Iulie beneficiezi de denisiparea putului gratuit pentru orice lucrare de foraje puturi contractata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 15%

Review-uri

(4 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
5.0 (4 review-uri)
5 stele
(4)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota
Andrei 04.09.2019
Excelent
Denisipari puturi Saftica Ilfov
Denisipare put in Saftica...Multumit
Anisoara 14.08.2019
Excelent
Denisipat put in Vanatorii Mici Dambovita
Denisipat put in Vanatorii Mici Dambovita...Recomand
Diana 08.04.2019
Excelent
Denisipare put Saftica Ilfov
Denisipare put in Balotesti Ilfov. Foarte ok.
Matei 05.04.2019
Excelent
Denisipare put de mica dancime Domnesti Ilfov
Denisiparea facuta cu aceasta firma sa facut bine. Pot folosi putul acum fara probleme, dar la un debit mai mic...2 mc/h...cei care mi-au facut forajul mi-au spus ca il pot folosi la 3 mc/h si mi-a tras nisip...am ars 3 pompe...Multumit si recomand.

Intrebari si raspunsuri

(3 intrebari) Adauga intrebare
Sandu Razvan Theodor 16.08.2019
Salut...sunt din Pantelimon Ilfov si doresc o denisipare a unui put de 39 m. Ce metoda folositi?Multumesc
 
Foraje si denisipari
Oferta pentru serviciul de denisipari puturi Pantelimon v-a fost trimisa pe email
Ionut 08.04.2019
Executati denisipari puturi si la Berceni? Daca da...la ce pret?...Am un put pe teava pvc portocalie la 18 metrii...MS
 
Foraje si denisipari
Oferta pentru denisipare puturi in Berceni v-a fost trimisa pe email
Mac?u Ana 05.04.2019
Denisipat put.are tuburi beton 17-18 m adincime. Rosu Chiajna Ilfov
 
Foraje si denisipari
Oferta pentru denisipare v-a fost trimisa pe email