Solutii de implementare a puturilor de dimensiune medie

Penetrarea straturilor de sol pana la 30- 50 m prin tehnologii moderne de inalta calitate este conditionata de factori precum specificul litologic al unei zone si de amploarea resurselor hidrologice. Patrunderea in adancimea panzei freatice permite captarea resurselor de apa potabila la un nivel calitativ superior, fara impuritati.

Echipa noastra este dotata cu utilaje ce permit adaptarea la diverse tipologii litologice. In functie de formatiunile specifice fiecarei arii, se recomanda forarea la adancime medie prin instalatii specifice. Freza cu aer cu ciocan de fund este recomandata pentru forajul uscat in teritorii cu sol predominant compact tare. Instalatiile cu circulatie directa a noroiului bentonitic sunt potrivite pentru tipurile de soluri medii si moi.

Debitele pe care le genereaza un put forat la adancime medie au o forta mult mai mare, inregistrandu-se pana la 5000 de litrii de apa extrasa pe ora. Accesul la o alimentare cu apa obtinuta din al treilea nivel al panzei freatice creste calitatea resurselor si asigura rezultate optime, indiferent de scopul gospodaresc sau industrial al putului.

Personalul calificat va manevra cu profesionalism echipamentul necesar, astfel incat sa asigure realizarea corecta a unui foraj, ce va functiona pe o perioada indelungata. Infiltrarea sedimentelor din straturile superioare va fi oprita prin cimentare bentonitica, care va separa stratul superior acvifer de stratul de apa pe care dorim sa il captam.

foraje puturi

Materiale folosite

Forarea uscata permite executia prin intermediul unor mecanisme semi automatizate, ce dispun de protectii metalice telescopice. Tubulatura de PVC tip VALPLAST vine ca o garantie a rezistentei si a durabilitatii forajului de adancime medie, iar filtrele folosite din categoria Screen dispun de fante intre 0.5 mm si 0.7 mm. Diametrul tubulaturii unui foraj de adancime medie este prevazut cu filet si se incadreaza in maximum 160 mm, facand fata presiunii pamantului din jurul lui, datorita flexibilitatii materialului PVC din care este confectionat.

Impachetarea tubulaturii se executa cu margaritar, a carui compozitie este determinata de gradul de granulatie din straturile de apa.

Conditii litologice

In functie de particularitatea fiecarei arii geografice, executia cu succes a unui foraj de adancime medie necesita analiza datelor locale de catre specialistii din echipa noastra. Lipsa unor factori nocivi, precum nitritii, asigura o apa pura. Insa, riscul prezentei unor substante chimice la acest nivel al panzei freatice trebuie analizat de specialistii nostri, pentru ca in functie de solutiile acestora, garantia unui proiect savarsit cu succes sa se faca in conditii optime.

Stabilirea tehnicii de forare la adancime medie este determinata de structura solurilor, cea prin aer cu ciocan de fund fiind cea mai intalnita pe teritoriul tarii noastre. Formatiunile compacte tari necesita o interventie de spargere a rocilor.

Beneficii

Proiectul ce prevede forarea la o adancime medie are o durata de executie intre 4 si 12 zile, deoarece procedeul este mult mai amplu, iar echipa noastra de profesionisti trebuie sa se asigure ca demersul lucrarilor se desfasoara in conformitate cu standardele noastre inalte. Avantajul de a avea acces la un strat mai adanc al panzei freatice ofera acces beneficiarilor la un sistem de alimentare cu apa potabila calitativa si pe o perioada indelungata, nedeterminata.

Suprafata superioara a resursei acvifere este blocata printr-un dop de ciment, care asigura captarea de apa potabila limpede si pura, fara sa existe riscul de contaminare.