Efectuam puturi de mare adancime in orice localitate din tara

Un sistem complex de alimentare cu apa prin foraj la adancime mare se diferentiaza de celelalte proiecte prin accesul pe care il ofera beneficiarilor la un strat inferior al panzei acvifere. Sapaturile in adancime, pana la 250 de metri, capteaza resurse calitative de apa si debite cu o capacitate intre 5000 si 30 000 de litri pe ora.

Indiferent de tipul de sol si de structura formatiunilor geomorfologice, specialistii nostri dispun de utilaje moderne si de echipamente confectionate la standarde inalte, executand foraje de adancime mare prin doua tipuri de instalatii cu freze specifice. Conditiile de pe teren presupun o analiza amanuntita si specializata, care sa favorizeze bunul demers al fiecarui proiect, calculand atat riscurile cat si avantajele si gasind solutii eficiente.

Debitul ridicat si calitatea apei recomanda acest tip de foraj la adancimi mari pentru orice agent care are nevoie de apa in cantitati foarte mari, fie ca vorbim despre un agent industrial sau despre sisteme de irigatii.

Sapaturile sunt realizate prin forare la adancime cu sape ce au un diametru raportat la raza tubulaturii, cifrele fiind orientate in jurul a 311 mm – 444 mm. Aceste dimensiuni influenteaza calitatea pe care o ofera impachetarea putului cu margaritar de tip Quartos si imbunatateste raza de actiune a filtrelor Screen si Johnson.

foraje puturi

Materiale folosite

Forarea la adancime mare presupune penetrarea straturilor de sol prin doua tehnologii, in functie de particularitatea litologica a fiecarei zone. De obicei, interventia echipei noastre se realizeaza prin freza hidraulica rotativa cu circulatie de fluide, pentru ca in teritoriile in care predomina anumite formatiuni geografice, precum solurile compacte tari, sa se utilizeze tehnologia pe baza de ciocan de fund.

Un foraj la adancimi mari presupune o intreaga operatiune menita sa doteze putul cu impachetari de margarit Quartos si cu tubulatura din PVC tip VALPLAST. Margaritul este confectionat din Pleasca, material prevazut cu granulatie de pana la 3 mm, cea mai mica dimensiune fiind de 0.6 mm.

Conditii litologice

Cu cat adancimea unui foraj creste mai mult, cu atat resursele de apa captate in interiorul unui put au o formula mai calitativa. Scopul nostru este de a aduce apa potabila limpede si curata tuturor beneficiarilor, indiferent de zona, presupune utilizarea unor echipamente tehnologice moderne si care corespund unor standarde superioare. Astfel, deoarece pe teritoriul tarii noastre predomina formatiunile compacte tari, echipa noastra foloseste in aceasta situatie o freza cu ciocan de fund.

Acest mecanism permite spargerea solurilor dure, penetrand roca, sisturile verzi, sisturile cristaline sau chiar formatiunile calcaroase. Se obtine garantia unor rezultate optime in conditii dificile si acces la surse de apa subterane intr-un timp foarte scurt.

Beneficii

Accesul la un nivel inferior al stratului acvifer inseamna resurse de apa captata de la o adancime nepoluata, fara impuritati. Asadar, calitatea acesteia se imbunatateste odata cu adancimea forajului.

Un astfel de sistem de alimentare cu apa presupune debite pana la 20 m3/h, insa in functie de anumite teritorii si de bogatia retelei hidrografice din zona este posibil ca aceasta limita superioara sa fie depasita. Aceste avantaje fac posibila alimentarea cu apa in scopuri industriale pentru fabrici, irigare sau pentru stingerea incendiilor. Cantitatea mare de apa captata la un nivel calitativ superior inseamna temperaturi scazute si o compozitie fara impuritati sau factori de risc precum nitratii sau nitritii.