Foraje de epuisment pentru protectia solului

Din dorinta de a veni in intampinarea nevoilor si dorintelor clientilor nostri, am inclus in grila de servicii forajele de epuisment. Pentru ca acordam o atentie deosebita zonelor inundabile, ne dorim ca, impreuna cu clientii nostri sa le protejam, forand puturi de epuisment. In acest fel, ne dorim sa protejam solurile si sa contribuim astfel la sanatatea mediului inconjurator. Atentia si grija pe care o purtam lucrurilor ce ne inconjoara ne recomanda in aceasta meserie.

Echipa noastra de profesionisti intervine la fata locului cu echipamente de ultima generatie, de calitate superioara, cu ajutorul carora reuseste sa mentina un nivel scazut al panzei freatice. In acest fel, forarea de epuisment are rolul suprem de a proteja atat solul, cat si subsolul. Aceste lucrari reprezinta in fond un parteneriat intre compania noastra si client pentru protejarea mediului inconjurator. Grija pentru sanatatea si siguranta lui sunt cele care ne leaga si care ne determina sa lucram impreuna pentru obtinerea succesului unei actiuni de forare de epuisment.

Inainte de initierea oricarui tip de actiuni, compania noastra analizeaza in amanunt conditiile externe si investigheaza zona din punct de vedere geotehnic si hidrogeologic. Dupa o radiografiere a ariei, se va stabili tipul de lucrare ce urmeaza sa fie executata, adancimea la care aceasta va fi realizata si diametrul tubului utilizat.

foraje puturi

Tehnici de executie

Forajul de epuisment se poate realiza in doua feluri:

Prin forare uscata, unde echipa va utiliza snecuri – diametrul tubului poate atinge 420 de mm, iar adancimea putului poate ajunge pana la o adancime de 20 m.

Prin forare umeda, caz in care ne vom folosi de noroiul bentonitic – diametrul tubului poate atinge 444 mm, iar adancimea putului poate ajunge pana la o adancime de 100 m.

Procesul de realizare a forajului de epuisment incepe cu excavarea atenta a terenului si continua cu plasarea unui filtru special, ce are rolul de a elimina apa si de a proteja solul.

Analiza rezultatelor

Rezultatele acestor lucrari de foraje de epuisment sunt masurate de echipa specializata prin analizarea nivelului apei. Acest procedeu se aplica atat pentru cea subterana.

Presiunea reprezinta de asemenea un factor important astfel ca ea este stabilita si masurata. In finalul examinarii, un punct important este reprezentat si de miscarea terenului. Datele sunt colectate si impreuna ofera calificativul lucrarii efectuate.

Aceste date trebuie colectate in mod constant si interpretate, pentru ca, numai in acest fel sunt determinate efectele epuismentului. Aceste date sunt folosite ulterior in realizarea altor lucrari asemanatoare din zona. Odata stabilit tipul de sol si modul in care acesta reactioneaza, lucrarile viitoare sunt simplificate.

Zone de implementare

Realizarea unei lucrari de forare a unui put de epuisment aduce beneficii pe termen lung. Echipamentul de calitate si personalul foarte bine pregatit sunt instrumentele cu ajutorul carora sunt protejate subsolurile.

In zonele predispuse la inundatii, puturile de epuisment au rolul de a scadea nivelul de apa din zona. Aceia dintre dumneavoastra care locuiesc in zona predispuse la inundatii sunt sfatuiti sa investeasca in servicii de calitate si in solutii durabile.

O echipa profesionista va realiza un put de calitate si va asigura si mentenanta acestuia. In timp, pe filtru se depun fire de nisip, astfel ca este imperios necesar sa realizati lucrari de mentenanta.